Några exempel på våra

AktiviteterMiddag på Gästgiveriet

Vi inleder med en rundvandring på gården. Ni får träffar all våra djur och veta mer om gårdens spännande historia, hur vi hamnade här och om hur gården drivs idag. Under tiden förbereds middagen i köket som sedan serveras i stora matsalen eller i trädgården beroende på väder och önskemål. Maten tillagas huvudsakligen på lokalt producerade råvaror med en meny som följer säsong och tillgång. Bokningsbara kvällar annonseras på vår Facebook, men vi välkomnar även förbokade sällskap. En middagsupplevelse som garanterat skiljer sig från det vanliga restaurangbesöket.


Ridning & hästaktiviteter

Som gäst har du möjlighet att prova på ridning eller få en kurs i hästhantering. På Myskje är vi huvudsakligen inriktade på western och horsemanship. Vi har ingen utbildad och licensierad instruktör, utan snarare en hästgubbe med oräkneliga timmar på mark och i sadel. All ridning och hantering här på gården sker på egen risk. Tråkigt att skriva men måste ändå nämnas. 


Bad, sevärdheter och mat

På närra cykelavstånd från gården finns ett flertal badplatser som erbjuder strand- och bryggbad, till och med en vattenrutschkana. Det finns även badmöjligheter i Florån som ringlar sig genom gårdens marker. Hälsingegårdar och andra sevärdheter är det gott om i bygden och under sommaren arrangeras ofta olika evenemang. Det finns även gott om restauranger i kommunen.

Spa- & massagebad

Vad passar bättre än ett varmt bad efter en lång dag fylld av aktiviteter. Vårt rymliga spabad rymmer sex personer med egna platser. Njut av steglös massage för hela kroppen, bubbelbad, vattenfall och ljusterapi med stjärnhimlen som tak. Fiske

För den fiskeintresserade finns en mängd alternativ. På gårdens marker rinner Florån ner till sjön Marmen. Antingen fiskar du från land eller hyr en båt för en tur ut på sjön. På kort bilfärds avstånd  hittar ni ett flertal tjärnar med inplanterad fisk. 


Bågskytte & lassokastning

På vår loge finns en skjutbana där du kan prova på klassiskt bågskytte. Utrustning finns för barn från cirka 12 år och vuxna. Eller varför inte pröva dina färdigheter och försök fånga en av våra träkossor med lasso som en riktig cowboy.

Träna inför Wasaloppet

Bara två timmars bilresa från Stockholm kan vi erbjuda en fantastisk miljö för vintersport. En dryg kilometer från gården har vi Bergviks fina skidanlägning för längdåkning med ett flertal spår och distanser. Här kan du även träna kvällstid i ett 5 km långt elljusspår. Bollebergets skidanläggning med utförsåkning på 30 minuters bilavstånd och Järvsö lite drygt en timme bort.