Några exempel på våra

AktiviteterUpplevelsepaket

Efter incheckning tar vi oss direkt ut och hämtar in hästarna från hagen. Vi gör iordning och sadlar tillsammans och efter en kort introduktion på ridbanan ger vi oss ut i Hälsingeskogarna. Totalt 2 timmar med cirka 80 minuters aktiv ridning. Tillbaka på gården kryper ni ner i vårt varma bubbelbad med något gott att dricka medan kocken förbereder kvällens 3-rätters middag som serveras framför brasan i stora matsalen.  Pris per person 1900 kr (minst två personer)

Ridning & hästaktiviteter

Vi erbjuder turridning på Islandshäst för såväl nybörjare som erfarna ryttare och anpassar alltid våra hästupplevelser utifrån erfarenhetsnivå.  Oavsett om vi tar oss över stock och sten i sakta gemak, dundrar fram i galopp på slingriga skogsstigar eller kör en lektion i hästhantering från mark med gårdens hästgubbe blir det en upplevelse att minnas. All ridning och hantering här på gården sker på egen risk. Tråkigt att skriva men måste ändå nämnas. 
Maxvikt 90 kg

Middag på Gästgiveriet

Vi inleder med en rundvandring på gården. Ni får träffar all våra djur och veta mer om gårdens spännande historia, hur vi hamnade här och om hur gården drivs idag. Under tiden förbereds middagen i köket som sedan serveras i stora matsalen eller i trädgården beroende på väder och önskemål. Maten tillagas huvudsakligen på lokalt producerade råvaror med en meny som följer säsong och tillgång. Bokningsbara kvällar annonseras på vår Facebook, men vi välkomnar även förbokade sällskap. En middagsupplevelse som garanterat skiljer sig från det vanliga restaurangbesöket.


Spa- & massagebad

Vad passar bättre än ett varmt bad efter en lång dag fylld av aktiviteter. Vårt rymliga spabad rymmer sex personer med egna platser. Njut av steglös massage för hela kroppen, bubbelbad, vattenfall och ljusterapi med stjärnhimlen som tak. Bågskytte & lassokastning

På vår loge finns en skjutbana där du kan prova på klassiskt bågskytte. Utrustning finns för barn från cirka 12 år och vuxna. Eller varför inte pröva dina färdigheter och försök fånga en av våra träkossor med lasso som en riktig cowboy.Bad, sevärdheter och mat

På närra cykelavstånd från gården finns ett flertal badplatser som erbjuder strand- och bryggbad, till och med en vattenrutschkana. Det finns även badmöjligheter i Florån som ringlar sig genom gårdens marker. Hälsingegårdar och andra sevärdheter är det gott om i bygden och under sommaren arrangeras ofta olika evenemang. Det finns även gott om restauranger i kommunen.


Fiske

För den fiskeintresserade finns en mängd alternativ. På gårdens marker rinner Florån ner till sjön Marmen. Antingen fiskar du från land eller hyr en båt för en tur ut på sjön. På kort bilfärds avstånd  hittar ni ett flertal tjärnar med inplanterad fisk. 


Träna inför Wasaloppet

Bara två timmars bilresa från Stockholm kan vi erbjuda en fantastisk miljö för vintersport. En dryg kilometer från gården har vi Bergviks fina skidanlägning för längdåkning med ett flertal spår och distanser. Här kan du även träna kvällstid i ett 5 km långt elljusspår. Bollebergets skidanläggning med utförsåkning på 30 minuters bilavstånd och Järvsö lite drygt en timme bort.